сряда, 11 януари 2017 г.

Passengers / Пасажери

Маркетинговата кампания на Пасажери представяше филма като ново вълнуващо sci-fi приключение с двама от най-популярните актьори в момента. Голяма част от рекламата се фокусираше върху Крис Прат и Дженифър Уорънс, защото те са достатъчно известни звезди.

Не смятам, че историята на филма е толкова иновативна или уникална, но определено беше увлекателна. Изборът на двамата главни актьори определено беше правилен - те са еднакво добри както в комедийните, така и в драматичните моменти. Крис Прат определено имаше какво повече да развие и разработи със своя герой и успя да ме впечатли. Дженифър беше добра, справяше се с драматичните моменти както винаги, но героинята й не израстна толкова много.

От самия трейлър се вижда, че има само още двама актьори в целия филм - Майкъл Шийн и Уорънс Фишбърн. Майкъл Шийн играеше барман-андроид, който имаше много интересни мнения. Сцените между него и Крис Прат бяха едни от най-добрите. От друга страна, Фишбърн не беше особено важен за цялостната история. Дори съм на мнение, че можеше да бъде изразан изцяло от филма.

Предишните два филма на същия режисьор - The Imitation Game (2014) и Headhunters (2011), са много добри, красиво и умело заснети. Тук режисурата също беше на ниво. Космическият кораб имаше невероятен дизайн, животът в него беше много добре изграден. Повечето сцени бяха много красиви и добре сглобени. Основният проблем за мен е, че историята не вървеше плавно и развръзката й не беше нито изненадваща, нито допринасяше с нещо ново. Все пак не е толкова лесно да се направи нов вълнуващ sci-fi филм!

Пасажери е приятен филм с двама чаровни, много добри актьори, който определено си заслужава да се види на кино.

Няма коментари:

Публикуване на коментар