вторник, 24 април 2018 г.

Rampage (2018)

Скалата и генно модифицирани зверове, много разрушения в популярен американски град и сериозно изглеждащи военни. Страхотно двучасово забавление, докато се тъпчеш непрекъснато с пуканки!

Трейлърите бяха адекватни - показваха разрушения и Скалата. Дуейн Джонсън успя да си изгради през последните години стабилна поредица от екшън филми, харизмата му също продава достатъчно билети. Определено той държеше целия филм.

Резултатът е доста приятен екшън, малоумно  и ненатоварващо забавление. В третото действие започват истинските разрушения (заради които зрителят е дал парите си). Героят на Скалата е нещо като супергерой и прави всяка екшън сцена приятно вълнуваща. Радвам се, че неговата история и мотивация бяха добре изградени. 

Джордж е горилата албинос, която се превръща в чудовище. Приятелската връзка между него и Дейвис (Скалата) е много добре изградена. Филмът кара зрителя да повярва, че те са близки приятели, които държат изключително много един на друг. 

Освен Скалата, един от най-приятните и интересни човешки герои е изигран от Джефри Дийн Моргън (Watchmen, The Walking Dead). Не става напълно ясно какъв точно е героят му. Някакъв таен агент от съмнителна американска организация. Беше съпоставен много добре срещу военните, а и сцените му с г-н Джонсън бяха изключително приятни за гледане

(Дуейн Джонсън и Джефри Дийн Морган)

С това се изчерпват плюсовете на филма. За съжаление "злодеите" бяха най-досадната част от този филм. Брат и сестра, Клеър и Брет, собственици на огромна компания, която се занимава с генно инженерство. Те са толкова богати и хитри, че успяват да извършват изследванията си на космическа станция, но не успяват до края на филма да ни разкрият мотивациите си. 
(Джейк Лейси и Малин Акерман)

Брет е изключително глупав и емоционално нестабилен. Клеър, от друга страна, е истинска бизнес дама, очевидно мозъкът зад цялата им фирма. Тя през цялото време е зла, за да бъде зла. Всеки път, когато двамата се появяваха на екрана, филмът значително понижаваше своето качество. Изключително слабо написани герои. Невероятно е как четирима (4!) сценаристи не са успяли да измислят поне една адекватна мотивация за тези "злодеи". 

Не мога и да повярвам, че същата актриса, която играе Клеър, участва в Watchmen:


Друга слаба страна на филма са военните и "специалните" части, които опитват да се преборят с чудовищата. Но те се използват за безлични мишени в повечето сцени.

Филмът е отличен за свободна вечер и нужда от разпускане. Няма много смисъл в него. Има много екшън, ставащи ефекти и много чар от Скалата. Понякога и това е достатъчно.

П.С. Докато търсих информация за филма, разбрах, че е базиран на игра. Но тази връзка е нищожна. Само няколко графики в началото. И името.


Няма коментари:

Публикуване на коментар