вторник, 21 февруари 2017 г.

Live By Night / Те живеят в нощта

Бен Афлек може да е страхотен режисьор. Показвал го е с The Town и Арго. Според мен се справя в пъти по-добре като режисьор, отколкото като актьор. Новият му филм изглеждаше страхотно, а и след предишните две попълнения беше задължително да гледам и Те живеят в нощта.

За разлика от The Town и Арго обаче този филм е на места разпокъсан. В стремежа си да покаже голям период от живота на главния герой, историята не върви достатъчно плавно както в предишните два. Това не означава, че сама по себе си историята не е увлекателна или добре направена. Но очаквах малко повече.

Героят на Бен Афлек е дребен престъпник, който постепенно е въвлечен в мафиотска война и в последствие се превръща в голям гангстер. През цялото развитие на неговата "кариера" се повтаря темата за цикличността на живота и как всичко лошо, което някога си направил, задължително ще се върне.


Бен Афлек, разбира се, играе много добре ролята си на младия гангстер Джо и не засенчва останалите актьори в сцените им заедно. Според мен най-впечатляващи изпълнения имат Сиена Милър (която е почти неузнаваема в този филм), Брендън Глийсън и Крис Купър. Глийсън участва за много кратко във филма, като измъчения баща на Джо, но участието му е започнящо се. Ел Фанинг също има интересна роля във филма, нейният персонаж претърпява голяма промяна. За съжаление не мога да кажа същото за ролята на Зоуи Салдана, от която очаквах повече.

Много описания на сюжета включват ролята на Ку Клукс клана във филма като основна. Това определено не е така, но появата им е много впечатляваща и променя мудността във второто действие.

Филмът има много добри идеи, които до голяма степен са представени адекватно. Проблемът, който аз имам с Те живеят в нощта, е, че самата история можеше да е много по-стегната, но това се наблюдава в много нови американски филми.

1 коментар:

  1. Филма имаше динамика, но наистина на отделни събития от филма Афлек беше скован . Определено ми хареса цялостната картина и актьорска игра .

    ОтговорИзтриване