четвъртък, 10 август 2017 г.

Valerian and the City of a Thousand Planets / Валериан и градът на хилядите планети

Велериан и градът на хилядите планети е филм, базиран на популярна графична новела. Историята се развива в бъдещето на пренаселена космическа база - дом за всякакъв вид създания, които живеят в хармония. След мистериозна заплаха за станцията двамата най-добри космически супер войници/агенти са извикани, за да помогнат.

Привидно историята изглеждаше интересно, кадрите от трейлърите са също много внушителни, а и Люк Бесон има добри попадения като режисьор. 

Филмът е красив и лековат, много вълнуващ на моменти. Показва множество различни създания и светове, има някои страхотни сцени. 

Най-големият му проблем е тоталната липса на химия между двамата главни герои. Дейн Дахан и Кара Делъвин са показали, че могат да са много добри актьори (единият малко повече от другия), но в този филм нито един от тях нямаше представа какво прави и бяха грешно избрани за ролите.


Кара Делъвин и Дейн Дахан във Валериан


Цялостната история нямаше особено стегната конструкцията. Съществуваха две кратки сцени преди започването на основната нишка, които сигурно трябваше да покажат на зрителя колко добри агенти са двамата. Това, което обаче стана ясно, бяха невероятните ефекти - особено в сцената с пазара, който се намира в друго измерение.

Филмът е наистина прелестен на външен вид. Много от дизайните на извънземните са повече от добри. Дори трите малки създания (тип Jar Jar Binks), които трябваше да са забавните персонажи във филма не бяха толкова дразнещи, колкото се очаквашe. Рияна имаше няколко кратки сцени, в които се справи много добре.

Създанията от планетата Мюл


Клайв Оуен беше адекватен в ролята на вманиачен военен командир. Но от всички най-много се забавляваше в ролята си Ийтън Хоук, който играеше собственик на бордей.


Клайв Оуен във Валериан


Всеки път, когато имаше сцена с някои от главните, филмът ставаше все по-малоумен и неволно смешен. Нито Дейн, нито Кара имаха представа как да четат диалога си, нито как да комуникират помежду си. Дейн Дахан определено не може да играе космически каубой/супер войник/агент, но най-лошото е, че от сцена в сцена реакциите на героя му се променяха. Силно се надявам да не е така и в графичната новела!

Валериан и градът на хилядите планети е достатъчно красив и вълнуващ филм, за да се гледа на кино, определено помага за разпускане след дълъг ден (макар и на моменти да се опитва да се взима твърде насериозно).


Няма коментари:

Публикуване на коментар