неделя, 27 ноември 2016 г.

Fantastic beasts and where to find them

Завръщането в света на Роулинг е приятно и вълнуващо, както винаги! Поредицата от книги за момчето магьосник ме превърнаха в ревностен читател и са много важна част от детството ми. Поради тази причина нямах търпение да видя поредната история в тази вселена, макар и тя да се разива много преди появата на Хари Потър.

Този филм ми донесе подобни приятни емоции, както и първия филм преди 15 години - вълнение, радост и очарование. Филмът прелива от някакъв особен чар - от дизайна на животните, до харизмата на Еди Редмейн, до начина, по който общуват помежду си героите. 

Редмейн определено е най-добрият избор за ролята на Нют Скамандър. Толкова мил и чаровен индивид, зрителят веднага разбира как е успял да спечели доверието на животните за своята колекция.

Едва към средата на филма ми направи впечатление, че почти всички магьосници са възрастни. Гонитбите и битките между тях бяха много по-добре направени от тези в Хари Потър (с изключение може би на последните части). Интересно разграничение се получава по този начин от предишната поредица, където героите бяха предимно деца.

Първоначално не бях впечатлена от идеята за присъствието на не-маг (или мъгъл) в историята. Учудващо той се оказа един от най-интересните и забавни персонажи, изобщо не беше досаден.

Историята беше приятна. Тъй като Роулинг е писала сценария, имаше типичните за нея лека мистерия и заблуда на зрителите относно кой е злодеят.

Дизайнът на всички животни беше много добре направен. А в аймакс 3д те прескачаха извън екрана, което определено допринесе за магията на сцените.

Това беше едно много добро начало на нова поредица. Дано и останалите части са също толкова приятни!

Няма коментари:

Публикуване на коментар