вторник, 29 ноември 2016 г.

Moana / Смелата Ваяна

Moana е новото филме на Дисни. Поради забавно стечение на обстоятелствата името на главната героиня съвпада с една порно актриса, затова в някои страни е сменено с Ваяна. Смешен факт, който обаче не засенчва красотата на този филм.

Както вече е традиция, имаше късометражен филм в началото - Inner Workings, който въпреки красивите цветове, съм убедена, че не беше за деца. Филмчето убеждаваше зрителя да не слуша само мозъка си и да не води еднообразен живот със скучна работа, а да се наслаждава на малките неща. Много познато!

За разлика от предишни Дисни филми Смелата Ваяна включваше по-нестандартни герои и интересната култура на Полинезия, изпълнена с духове и богове. Всичко беше прекрасно и приказно! Типично в Дисни стил, разбира се, поуката на филма е да откриеш истинското си признание и да слушаш сърцето си. 

Моана беше изключително добре изградена главна героиня - упорита, забавна и много смела. За пръв път се впечатлявам до такава степен от упоритостта на Дисни герой - имах чувството, че почти нищо не може да я спре.

Полубогът Мауи също беше много интересен персонаж. Изключително изразителен и забавен, не знам дали в последствие са избрали Скалата за ролята или героят е писан за него, но беше много добра комбинация.

Разбира се, няма как да е истински Дисни филм без песни. Въпреки че не смятам, че някоя от тях може да стигне нивото на Let it go, имаше една-две, които са много запомнящи се.

В началото на трето действие имаше момент, в който съчетаниетанието на анимация и музика беше просто божествено. Чувствах се пренесена назад във времето. А в кино залата не намерих нито едно дете - само много пораснали деца, погълнати от магията на Дисни.

Последните 2-3 години съм изключително доволна от Дисни филмите. Дублажът беше на ниво и не отнемаше по никакъв начин от магията. Има някои истории, които могат да бъдат разказани най-добре чрез анимация и това беше една от тях, със сигурност!




Няма коментари:

Публикуване на коментар