събота, 4 март 2017 г.

Защитники / Guardians (2017)

Пазители е нов супергеройски филм, който разказва за създаването на група супер-човеци в тайна незаконна база от зъл учен. Те притежават разнообразни сили - Арсъс може да се превръща в мечка, Хан е супербърз, Лер може да контролира камъни и почвата, а Ксения става невидима. Години по-късно този учен става, разбира се, суперзлодей и създадените от него супергерои са единствените, които могат да го спрат. 

Интересното на този филм е, че е направен от малко руско студио. Тъй като досега не е имало руски супергеройски филм идеята ми се стори вълнуваща. Уви, финалният продукт е плачевно зле, тук-таме с няколко неволно смешни моменти.

Първият знак, че този филм няма да е толкова епичен, колкото го представят трейлърите, беше английският дублаж. За голямо мое разочарование не можех да чуя истинските реплики на братята руснаци - те бяха заменени от още по-смешно звучащи клиширани фрази на английски.

Четиримата главни актьори нямат особена възможност да покажат някакви специални умения, тъй като всеки ред от сценария е наситен с клишета. И все пак в много от сцените има преиграване и твърде драматично взиране в камерата. Това предизвика много от комичните моменти в този филм, просто защото ми напомняха на множество второкачествени екшън филми.

Най-слабата страна на историята е определено злодеят, който беше твърде клиширан и през по-голямата част от историята твърде могъщ. Освен това излеждаше така:


Тайната руска организация, която откри Пазителите и ги снабди със супер удобните и секси костюми, беше също една много "забавна" част от този филм. Всеки член от тази организация имаше неадекватни реакции или казваше реплики, които биха имали място само в трейлъра.

Историята е клиширана и не предлага нищо интересно на зрителите. Филмът е плачевно зле, но поне някои хора като мен могат да видят комичното в цялата ситуация.

А и все пак, колко често може човек да види на голям екран мечка, стреляща с картечница:




Няма коментари:

Публикуване на коментар