четвъртък, 12 януари 2017 г.

Hell or High Water

Hell or High Water разказва историята на двама братя (Крис Пайн и Бен Фостър), който ограбват банки в Тексас и двама рейнджъри (Джеф Бриджис и Гил Бирмингам), които се опитват да ги заловят.

За пореден път се убеждавам, че Дейвид Макензи е много добър режисьор. Филмът му от 2013 Starred Up беше необичайна и интимна история, която силно ми въздейства. Той е един от сценаристите на филма Young Adam с Юън Макгрегър, който също беше много добър.
Тук той показва отново своите силни страни - плавно добре изградено напрежение, невероятни многопластови герои и множество ситуации, в които зрителят не знае какво да очаква или на кого да вярва.

Това, което веднага ми направи впечатление, беше героят на Крис Пайн. В повечето си филми той играе забавен персонаж, понякога дори ненарочно comic relief (както в Horrible Bosses 2), но тук той беше по-сериозният от двамата братя, определено по-изтормозеният от живота. Въпреки че това е нова светлина за Крис Пайн, той се справи отлично. Имаше и страхотна химия с Бен Фостър - отговорен и много безотговорен брат.

Джеф Бриджис беше добър в тази роля, както очаквах, но се уморявам от поредната му роля, в която той основно сумти или мънка неразбираемо. Поне се сработваше много добре с Гил Бирмингам, въпреки че комуникацията им се основаваше на расистки и старчески шеги.

Филмът е много добър, разказва една човешка история по красив и на моменти много тъжен начин. Героите са изградени отлично, зрителят може да повярва, че така биха се държали хора в същата ситуация. Поредният добър филм от Дейвид Макензи.


Няма коментари:

Публикуване на коментар