сряда, 7 декември 2016 г.

Съюзени / Allied

Allied (Съюзени) е любовна драма с малко шпионски привкус. Този филм излезе малко след развода на Брад Пит и Анджелина Джоли, поради което за нещастие беше обвит от слухове, че е развалил брака им. Тъй като Марион Котиар е не само добра актриса, но и много красива жена.

Слуховете настрана, историята можеше да е много стабилна, ако беше много по-стегнато изградена. Имах чувството, че филмът страдаше от шизофрения на моменти. Първата една трета от него е много по-интересна от останалата част.

Като начало най-първият кадър от филма е на изключително изкуствено изглеждаща пустиня, в която Брад Пит каца с парашут.

Марион Котиар има много добри изпълнения, но героинята й тук ми се стори много недоразвита. В началото, докато действието се развиваше в Мароко, беше много по-интересна, но след това нещо се случи. Или режисьорските насоки не бяха много ясни, или се е получило някакво неразбирателство по средата на снимането.


Филмът е различен в различни моменти. В някои сцени е много добре направен, в някои сценарият е малоумен, а в други има просто абсурди. Не съм търсила реализъм, но очаквах историята да е по-добре направена.

А колкото до сравнения с Мистър и Мисис Смит - няма място за такива. Съюзени е в пъти по-слаб филм.

Няма коментари:

Публикуване на коментар