сряда, 7 декември 2016 г.

Възражение по съвест / Hacksaw Ridge

Възражение по съвест е новият филм, режисиран от Мел Гибсън. Поради тази причина най-важните елементи във филма са кървищата и ревностната вяра.

Андрю Гарфийлд е в ролята на войник, който иска да участва във Втората световна война, но не иска да отнема животи (включително да докосва оръжие), а само да ги спасява. Разбира се, неговите морални възгледи са много различни от тези на останалите и довеждат до множество спорове. Всичко това тества многократно вярата му, но не я пречупва.

Филмът е вдъхновен от живота на Дезмънд Дос, който е успял да спаси около 50 от войници от бойното поле, въпреки че никога не е носил оръжие.

Гарфийлд е най-хубавото нещо в този филм. Има изключително много доброта в действията му. Дори и зрителят да не споделя възгледите му, е трудно да не остане на негова страна.

Кървищата и разчленяването на войниците на бойното поле бяха очаквани. Мел Гибсън пресъздава ужасът на войната много реалистично. На моменти твърде реалистично. 

Филмът можеше да бъде изрязан на някои места. Според мен някои от сцените между Дезмънд и жена му не бяха особено добри. Или насоките бяха такива, или сценарият беше много слабо написан в тези сцени.

Радвам се, че избраха Андрю Гарфийлд за тази роля. Той е много добър актьор и е хубаво, че избира по-интересни роли напоследък.

Няма коментари:

Публикуване на коментар